U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mijn naam is Saskia Burgering, ik ben getrouwd en heb een hele lieve man, een fantastische dochter , twee honden, een kat en een fjord.

Jaren geleden werd er op een zondagavond een transportbox met een konijn in mijn voortuin neergezet. Mijn man ging op dat moment mijn broer thuisbrengen en zag de mand staan. Van het moment, dat hij “Sas, kom eens” riep heeft hij nu nog steeds spijt, want daar begon mijn liefde voor konijnen. Hij zegt nu nog altijd gekscherend, had ik de transportbox maar over het hek bij de buren neergezet.

Jammer genoeg heb ik dit konijntje niet lang mogen hebben, ze ging dood aan een gasbuik. Als ik toen geweten had, wat ik nu weet, had ze het misschien wel gered.

Jarenlang heb ik zelf nog twee konijntjes gehad uit een asiel en toen het Knaagspoor gebouwd werd in Ridderkerk, wilde ik daar graag vrijwilligerswerk gaan doen.

Het Knaagspoor is het regionale konijnen- en knaagdierenopvangcentrum van de Dierenbescherming.

Nu ben ik al sinds de opening in mei 2009 locatiebeheerder van het Knaagspoor en heb ondertussen al duizenden konijntjes in mijn handen gehad en leren kennen.

Mijn opleidingen v.w.b. mijn kennis over konijnen zijn :

De module konijn op het Tinley instituut.

De opleiding konijndeskundige bij de Martin Gaus academie.

Bach bloesem voor konijnen

Ttouch bij konijnen

en diverse workshops gevolgd bij Bernice Muntz.                                              

(dierentrainer en bekend van de boeken high five met je konijn en het gelukkige konijn)

Maar de meeste kennis heb ik toch gewoon uit de praktijk, de duizenden asielkonijnen, variërend van liefdevol afgestaan tot gedumpt en verwaarloosd.

Dagelijks zie ik het leed dat onze huiskonijnen in Nederland nog wordt aangedaan, maar gelukkig staan daar ook even zoveel succesverhalen tegenover.

En gelukkig worden de succesverhalen steeds talrijker, door de kennis die mensen met verstand en gevoel van en voor konijnen willen delen.

Ik ben Rabbit stuff and know about's begonnen om ook mijn kennis te delen met mensen, zodat er nog veel meer succesverhalen in konijnenland verteld kunnen worden.

Ik hoop dan ook, dat u plezier aan deze site hebt en zou het leuk vinden u vanaf januari 2016 te mogen ontmoeten bij één van mijn workshops en/of lezingen.